Passagerarens beteende

1. Lyssna på piloten
Var uppmärksam på pilotens råd och kom ihåg att hen är en utbildad för att fatta beslut för att säkerställa allas säkerhet. Var noga med informationen som du får före, under och efter flygningen.

2. Piloten kan ändra er plan
Var beredd på att piloten kan ställa in eller försena flygningen. Om piloten anser att det är osäkert att flyga på grund av väder eller andra omständigheter är detta beslutet absolut, skall inte emotsägas och behöver inte motiveras.

3. Rör inte instrumenten
När du sitter i framsätet så rör inte något av instrumenten eller kontrollerna. Kom ihåg att lyssna på pilotens instruktioner. Luta dig istället tillbaka och njuta av utsikten.

4. Var exakt med din vikt
Flygmaskinens tyngdpunkt bestäms av piloten med hänsyn till er vikt med bagage. Ange därför exakt vikt och respektera den maxgräns som piloten godkänner. Ta bara med det mest nödvändiga.

5. Inga olagliga varor
Det är förbjudet att bära olagligt gods i flygmaskinen. Fråga piloten om du är osäker på. Piloten har full behörighet att kontrollera detta om de är osäkra.

6. Samarbeta med piloten
Flygningen kräver samarbete. Var inte rädd för att ställa frågor och berätta om du har några rädslor eller tvivel, piloten hjälper dig gärna. Gästrike helikopter cost sharing skall skapa glädje i luften.

7. Var i tid
Var alltid i tid för ditt flyg. Flygningarna är exakt planerade och det är viktigt att hålla sig till schemat.
8. Betala lika
Gästrike Helikopters cost sharering koncept är baserad på kostnaderna som är direkt relaterade till flygningen. Det är olagligt för en pilot att tjäna pengar på en cost Share flygning. Alla i flygningen betalar sin del.

9. Rökning är förbjudet
Alla Gästrike helikopter cost sharings flygningar är rökfria.

10. Njut av ditt flyg.